Het liefst ga ik er elk weekend naartoe; recreatieplas de IJzeren Man in de bossen bij Vught. Een bijzondere naam die deze plas dankt aan de stoombaggermolen die hem groef. De IJzeren Man staat bekend om het heldere water. In combinatie met het zachte zand oogt het bijna on-Nederlands en heeft het een onweerstaanbare aantrekkingskracht op velen. Je kunt er heerlijk wandelen in de bossen, een duik nemen, en, vanaf het ontbijt tot de late zomeravond, loungen in het Strandhuys. Deze doet niet onder voor de strandtenten in zonnige, paradijselijke oorden.

Het is mijn go-to plek met vriendinnen. Na een rondje (hard) lopen in de bossen rond de plas vinden we dat het dubbel en dwars verdienen om lekker te relaxen in een van de loungebanken.  Aan het langste strand van de provincie Noord-Brabant krijg je instant beach vibes.

Huwelijk op het strand

Wie heeft Ibiza nog nodig als je gewoon in ons eigen land kunt feesten in een zomerse setting. En ook niet zomaar trouwen, nee. Hoe bijzonder wil je jouw bruiloft maken? In de vroege ochtend, met veel licht in de middag of juist in de avond met een ondergaande zon kiezen voor een betoverende avondceremonie. Daar ben ik overigens zo’n fan van, het heeft zoiets magisch. Stel je eens voor, met je voeten in het zand, kaarsen, fakkels, de zwoele avondwarmte, de ondergaande zon die de mooiste kleuren laat zien…
Na de ceremonie kan het trouwfeest onder de sterrenhemel meteen losbarsten.

Officiële trouwlocatie

IJzeren Man Strandpaviljoen is een officiële trouwlocatie in Vught en je kunt er trouwen in een mooie zaal op het terras, op blote voeten in het zand of op de prachtige steiger. En die steiger…, die is zoo mooi! Als je erop loopt voelt het bijna alsof je een filmset oploopt. Volledig in stijl aangekleed met een bloemenprieel, witte loper, de bruiloftsgasten op witte stoeltjes, omringd door water en met het mooiste uitzicht over het water. Het is toch net een tikkeltje anders om als bruidspaar op deze manier richting het jawoord te schrijden in plaats van de trouwzaal op het gemeentehuis. Zelfs het Nederlands weer werkt vaker mee dan je zou denken, het aantal zonuren loopt aardig op. Zie je jezelf al staan met de wind in je haren, ontspannen en zorgeloos genieten van jullie mooiste dag? Er gaat niets boven dat relaxte en bevrijdende strandgevoel. Combineer dit met de Brabantse gastvrijheid en gezelligheid en je weet zeker dat je een top bruiloft hebt.

Winterbruiloft

Als je niet zo van zandkorrels tussen je tenen bent dan is het hier ook adembenemend mooi in de herfst. De herfst is sowieso al een hele knusse tijd van het jaar en de mooie kleuren die de natuur laat zien matchen prachtig met een warme, laid-back sfeer. Het herfst thema kun je terug laten komen in je bruidsboeket en decoratie. Kies bijvoorbeeld voor taupe, koraal en accenten van rood en geel. Deze blenden mooi in harmonie met de setting. Kies je voor een winterbruiloft dan wandel je hier in jouw eigen ansichtkaart. Reken maar dat jullie trouwfotograaf meer dan genoeg mooie trouwfoto’s kan schieten. In februari van dit jaar was de plas volledig bevroren en een geliefde plaats om te schaatsen. Als we nog meer van deze mooie winters krijgen kun je als bruid en bruidegom schaatsend in een sprookjesachtige omgeving arriveren bij de huwelijkslocatie. Hollandser kan het bijna niet. Creëer op je bruiloft een winterwonderland door met glitter te strooien als decoratie in plaats van strooizout. Op je huwelijk mag je zeker uitpakken met glitters.

Maak van je bruiloft een betoverend mooi feest op deze fotogenieke en veelzijdige trouwlocatie. Bij de IJzeren Man weten ze precies hoe ze je het gevoel geven dat je bijzonder en speciaal bent.

www.ijzerenman.nl

Wil je zelf een onvergetelijk liefdesfeest?

Pin It on Pinterest

×

Hallo!

Klik hieronder om direct een whatsapp bericht te sturen of neem contact op via Contact

× Contact: