1. Blijf trouw aan jullie eigen muzieksmaak 

Zoek niet op de term huwelijksmuziek maar denk na over jullie eigen favoriete muziek. Welke nummers staan er in jullie meest gedraaide Spotify lijstjes? Wat is hét nummer waarbij jullie elkaar alleen maar aan hoeven te kijken en zonder iets te zeggen precies weten wat dat nummer voor jullie betekent. Bij welk nummer denken jullie terug aan die fantastische vakantie samen? Dat zijn de songs die de soundtrack zijn van jullie leven en liefde samen

2. Vermeld de muziek in je draaiboek

Of je nu een eenvoudig of uitgebreid draaiboek maakt voor je huwelijksdag, neem in het draaiboek precies op wanneer voor welke muziek is gekozen. Niet zelden gaat dit volledig de mist in omdat het niet helemaal duidelijk is. Stem dit draaiboek af met de ceremoniemeester, trouwambtenaar en de verantwoordelijke van de trouw locatie.

3. Time de muziek en stem deze af op de lengte van het specifieke moment

Niets zo ongemakkelijk als wanneer de muziek te vroeg stopt waardoor je nog niet bij het altaar bent en in stilte de laatste stappen neemt. Of dat de muziek te lang blijft doorspelen waardoor jullie en de gasten elkaar ongemakkelijk aan gaan zitten kijken terwijl je dat 7 minuten durende nummer moet afluisteren. Je kunt de nummers vooraf timen en inkorten waar nodig. Zet ze in de juiste volgorde en timing in een bestand op een muziekdrager en je weet zeker dat het goed gaat. Maak voor de zekerheid twee kopietjes. Je wilt niets aan het toeval overlaten toch?

4. Live muziek 

Als je budget hebt, kies dan voor live muziek tijdens de huwelijksceremonie.
Live gezongen nummers komen intens binnen en versterken emoties. Die momenten blijven je voor altijd bij, en dat is precies wat je graag wilt op je trouwdag. Daarnaast biedt livemuziek met een pianist of gitarist ook praktische voordelen. Uptempo liedjes kunnen worden uitgekleed tot intieme akoestische nummers en de lengte van een lied kan worden afgestemd op het moment. Zo draag je er zorg voor dat alles perfect op elkaar aansluit en jullie trouwceremonie één geheel wordt.

5. Voorafgaand aan de trouwceremonie 

Als er al muziek speelt terwijl de gasten binnenkomen in de trouwzaal kan dat ervoor zorgen dat de bruiloftsgasten al in de sfeer komen. De aankleding is waarschijnlijk al heel mooi, precies zoals jullie het voor ogen hadden. Muziek kan de stemming verhogen en het gevoel compleet maken. Zorg dat de muziek rustig op de achtergrond wordt afgespeeld zodat iedereen met elkaar kan praten. Als je budget hebt, kies dan voor live muziek tijdens de huwelijksceremonie.

6. Richting het altaar

Jullie kunnen beiden kiezen voor een nummer dat echt bij jullie als individu past als jullie richting het altaar lopen. Willen jullie meteen een knallende start dan mag dit best up tempo zijn maar vaak is een wat rustiger nummer perfect om richting het altaar te lopen. De vader van de bruid is meestal al zenuwachtig genoeg en loopt te snel ondanks dat alle bruiloftsgasten hem het advies hebben gegeven om vooral langzaam te lopen. Een wat rustiger nummer kan zeker helpen.

7.  Achtergrondmuziek tijdens ‘stille’ officiële momenten

Het uitwisselen van de huwelijksringen is een fijn moment, de meeste spanningen zijn al weg want het ja-woord is uitgesproken. De ringen worden gebracht door iemand die jullie daarvoor speciaal hebben uitgekozen, jullie nemen de ringen aan en schuiven deze aan elkaars vinger. Dit alles neemt wel een paar minuten tijd in beslag. Het is mooi om dit onder begeleiding van muziek te doen. Hierdoor vallen de ongemakkelijke stiltes weg, want vaak gaat de ring niet gemakkelijk aan om tal van redenen. Als eenmaal de ringen om jullie vingers zitten volgt het tekenen van de huwelijksakten door jullie, de getuigen en de trouwambtenaar. Ook wil de trouwfotograaf meestal een paar foto’s nemen van dit moment. Het is ook fijn als hierbij passende muziek gespeeld of gedraaid wordt want de gasten zitten dan even te niksen.
En dan, dan zijn jullie getrouwd en lopen jullie samen als eerste naar de proost locatie. Dit mag spetteren, knallen, de volume en het tempo mag omhoog met het nummer dat jullie hiervoor kiezen.

8. Het proost moment

Kies hier voor achtergrondmuziek, een jazz bandje, een akoestisch duo, de wedding dj. Er zijn ook bruiloft bands die in een kleinere samenstelling kunnen starten met een rustigere set.  

 

9. Voor ieder wat wils, eh… nee!

Probeer niet iedereen te pleasen. Ja, jullie bruiloftsgasten zijn waarschijnlijk een gemêleerd gezelschap maar dat wil niet zeggen dat je voor iedereen zijn eigen muziek moet kiezen. De opa’s en oma’s vinden het echt heel leuk om mee te dansen op de muziek die hun kleinkinderen leuk vinden. Geloof dat maar! Laat de dynamiek van jullie trouwfeest niet steeds in elkaar zakken door teveel muziekstijlen met elkaar af te wisselen.

10. Het laatste nummer

Het laatste nummer is meestal een weloverwogen nummer om echt de verbinding tussen jullie beiden maar ook tussen jullie en de gasten nog eens even aan te halen. Dat is supermooi! Maar…. kies nog voor één nummer daarna. Een knallend nummer, go out with a bang! Nog een nummer waarbij iedereen uit zijn dak gaat en de gasten naar huis laat gaan met de gedachte: ja, dit was echt een top bruiloft!

Extra tip: 

In mijn Spotify lijst kun je uiteenlopende nummers vinden ter inspiratie voor de muziek tijdens jullie mooiste dag. Je kunt hem hier bekijken: https://open.spotify.com/playlist/5vOOh09qOgkDedfBszsq1w

Fotografie / Nadeche Fotografie  

Wil je zelf een onvergetelijk liefdesfeest?

Pin It on Pinterest

×

Hallo!

Klik hieronder om direct een whatsapp bericht te sturen of neem contact op via Contact

× Contact: